Migránsokat szállító autó karambolozott Görögországban, heten meghaltak

2020. augusztus 5., 10:53
ma7

Súlyos autóbaleset történt Alexandroupolis közelében, amelyben heten meghaltak és öten megsérültek. A görög rendőrség szerint egy illegális bevándorlókat szállító kisbusz rohant neki az autópálya menti betonkorlátnak.

Görög-hét migráns
Fotó: Archívum
Illusztráció

A baleset szerda hajnalban történt az északkeleti Alexandrúpoli külterületén. Görög rendőrségi beszámolók szerint a jármű áttörte az autópálya menti felújítások miatt kihelyezett korlátokat, majd belerohant egy betontorlaszba.

A kocsiban migránsok utaztak, aki vélhetőleg az éj leple alatt Törökországból érkezhettek az országba.Az illegális bevándorlók közül heten a helyszínen meghaltak, öten pedig megsérültek.A sebesültek közül kettőt életveszélyes állapotban szállítottak a helyi kórházba, ahol az intenzív osztályon ápolják őket.

A kórház szóvivője ugyanakkor nem tudta megmondani, hogy milyen nemzetiségűek, mivel egyiküknél sem találtak a beazonosításukra alkalmas okmányokat.

Az üggyel kapcsolatban az amerikai hírportálon megjegyzik, hogy az utóbbi hetekben migránsok ezrei érkezhettek illegálisan Görögországba a közeli Törökországból. Ahogy írják, bár a legtöbben az Égei-tengeren át érkeznek a keleti szigetekre, az utóbbi időkben egyre többen próbálkoznak Törökország felől a szárazföldi határátkeléssel is Északkelet-Görögországban.

Kövesse facebook oldalunkat is!