2023. július 2., 16:22

Megsemmisítették az éjszaka Kijevre kilőtt orosz rakétákat és drónokat

Oroszország újabb légitámadást intézett vasárnapra virradó éjjel Kijev ellen, az ukrán légvédelem azonban megsemmisítette mind a nyolc drónt és három Kalibr típusú rakétát, amelyet kilőttek az ukrán fővárosra és környékére - közölte Jurij Ihnat, az ukrán légierő szóvivője.

Ki hazudik?
Illusztráció
Fotó: Twitter

A Kijev megyei kormányzói hivatal arról adott hírt, hogy a lelőtt orosz drónok roncsai három lakóházban károkat okoztak a régióban és egy ember megsérült.

A déli Herszon megye kormányzói hivatala arról tájékoztatott, hogy vasárnap dél körül az orosz erők tűz alá vették a megyeszékhely, Herszon város lakónegyedeit.

A támadás következtében találat ért egy többszintes lakóházat, egy gyógyszertárt és egy vendéglátó egységet, három helyi lakos szenvedett sérüléseket.

Natalija Humenyuk, az ukrán déli műveleti parancsokság sajtóközpontjának vezetője közben sajtótájékoztatóján elmondta, hogy jelenleg heves harcok dúlnak a Herszon megyében lévő, a Dnyeper (Dnyipro) folyón átívelő Antonyivszkij-híd térségében.

Az ukrán vezérkar legfrissebb, vasárnap reggeli összesítése szerint az orosz hadsereg egy nap alatt mintegy 790 katonát veszített, ezzel az embervesztesége megközelítette a 230 ezret.

Az ukrán erők az elmúlt napban megsemmisítettek egyebek mellett tíz orosz harckocsit, 26 tüzérségi rendszert és 12 drónt.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.