2023. október 22., 11:18

Megölték egy amerikai zsinagóga elnökét

Holtan, több szúrt sebbel a testén találták meg szombat reggel az Egyesült Államokbeli detroiti Isaac Agree nevű zsinagóga elnökét, Samantha Wollt – számolt be vasárnap a CNN amerikai hírcsatorna.

Összefüggéseket keresnek
Samantha Woll holttestét a háza előtt találták
Fotó: X/Facebook

A rendőrség közölte, a nyomozás eddigi állása szerint a 40 éves nőt otthonában támadhatták meg, a hatóságok kiérkezésekor már nem élt, emberölés ügyében indítottak eljárást. A nyomozást a Szövetségi Nyomozóiroda (FBI) is segíti.

James White rendőrfőnök arról számolt be, egyelőre em tudni, miért ölték meg a zsinagóga elnökét. Nyilatkozatában egyúttal arra kérte a lakosságot, várják meg a nyomozás eredményét, és ne vonjanak le következtetéseket az ügyből, noha közlése szerint, érthető, hogy mindenkiben kérdések merülnek fel.

Samantha Woll 2022 óta vezette a detroiti zsinagógát, emellett más helyi zsidó szervezetek munkájában is aktívan részt vett, például segítségével hozták létre a Detroiti Muszlim–Zsidó Fórumot is.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.