2020. november 9., 15:45

Megölte három társát egy orosz katona Voronyezs közelében

Megölte három társát egy orosz katona a Voronyezs megyei Baltimore katonai repülőtéren.

Anton Makarov-Voronyezs
Anton Makarov-Voronyezs
Fotó: Archívum

Az incidensről beszámoló hírügynökségek szerint a gyanúsított Anton Makarov 20 éves sorállományú közlegény összeszólalkozott az objektumon ellenőrzést teljesítő Roman Jermolajev őrnaggyal, akit baltával agyonvert. A tiszt elragadott szolgálati oldalfegyverével agyonlőtt két sorkatonát, egy harmadikat pedig  megsebesített és elmenekült a helyszínről.
A nyomozás előzetes fő verziója szerint Makarov idegösszeroppanást kapott. Áldozataival konfliktusa korábban nem volt.

Az orosz nyugati katonai körzet sajtóosztálya az incidensről annyit erősített meg, hogy egy szolgálatban lévő katona tüzet nyitott az ellenőrökre, három társát megölte és egy tiszt fegyverét elragadva elmenekült.

Makarovot Zemljanszkij községben egy lopott gépkocsiban fogták el, amellyel megpróbált a családjához szökni, Orjol megyében.

A Baltimore reptéren 2013 óta átfogó felújítás zajlik. Az objektumot a tervek szerint az év végén kell a légierő és a légvédelem egységeinek átadni.

Oroszországban egy évvel ezelőtt a Bajkálontúli területen lőtte agyon nyolc társát és sebesített meg további kettőt egy sorkatona, Ramil Samszutgyinov. Az elkövető, akire elítéltetése esetén életfogytiglani szabadságvesztést szabhatnak ki, tettét a vele szemben alkalmazott megalázó, a szolgálati szabályzatot sértő bánásmóddal magyarázta.
 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.