2023. október 17., 15:30

Megelőzte a BRICS a G7-et a leggazdagabb országcsoportok listáján

A BRICS országok csoportja (Brazília, Oroszország, India, Kína és Dél-afrikai Köztársaság) már megelőzte a G7-ek (Franciaország, Németország, Amerikai Egyesült Államok, Egyesült Királyság, Japán és Kanada) országcsoportját a GDP-jüknek a lakosság vásárlóerejének mért paritásán – ezt Vlagyimir Putyin, orosz elnök jelentette ki a China Media Groupnak tett hétfői nyilatkozatában.

 

BRICKS logo
Fotó: wikimedia.org

Az elemzői adatok által alátámasztott közlés szerint az elmúlt évben a BRICS országok gazdasága termelte a világgazdaság GDP-jének 31,5 százalékát, míg a G7 csoport országai csupán a 30,7 százalékát.

Az orosz elnök ezzel összefüggésben azt mondta, hogy a sorrendváltozás egyértelműen a multipoláris világrend kialakulását tükrözi.

A BRICS államok csoportjához jövő januártól Argentína, Egyiptom, Etiópia, Irán, Szaud-Arábia és az Egyesült Arab Emírségek készül csatlakozni.

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.