2022. július 5., 10:31

Még véletlenül se játszd újra, Joe!

Amerikában a választók kevesebb mint harmada szeretné, ha Joe Biden regnáló államfő indulna a 2024-es elnökválasztáson – derül ki a Harvard Egyetem Amerikai Politikai Tanulmányok Központja és a Harris Insight and Analytics felméréséből.

Joe Biden
Fotó: TASR/AP

A felmérést június 28-29-én készítették, 1308 regisztrált választó megkérdezésével. 39%-uk Donald Trump volt elnököt szeretné 2024-ben a Fehér Házban látni.

Az a 71%-nyi választópolgár, aki szerint nem kellene, hogy Biden a következő választáson újra induljon, ezt azzal indokolta, hogy:

- rossz elnök (45%)

- túl öreg (30%)

- itt az ideje a változásnak ( 26%).

Akik Trumpot nem támogatják, azért határolódnak el, mert kiszámíthatatlannak tartják (36%), megosztja az országot (33%), és mert felelősnek tartják a Capitolium ostromáért (30%).

A válaszadók döbbenetesen magas hányada, 70%-a gondolja úgy, hogy az ország rossz irányba halad, és csak 32%-uk helyesli Biden válságkezelési intézkedéseit.

Az előző hónapban 62% gondolta, hogy az ország rossz irányba halad, 2021 júniusában pedig 39%.

A válaszadók 64%-a állította, hogy rossz pénzügyi helyzetben van. Az infláció az Egyesült Államokban 41 éve nem látott szinten van.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.