2020. május 29., 14:38

Magyarország és Ukrajna meg akarja oldani a vitás kérdéseket

Magyarország és Ukrajna megnyugtató módon le akarja zárni a vitákat - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, miután Dmitro Kuleba ukrán kollégájával folytatott kétoldalú megbeszélés után közös sajtótájékoztatót tartottak a Külügyminisztérium budapesti épületében.

Szijjártó és ukrán koll
Dmitro Kuleba és Szijjártó Péter
Fotó: Facebook - Szijjártó

Szijjártó Péter Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszterrel tárgyalt, majd a megbeszélésüket követő sajtótájékoztatón hangsúlyozta: vannak olyan jelentős kérdések a kétoldalú kapcsolatokban, amelyeket továbbra is másként ítélnek meg, ilyen a magyar nemzeti közösség oktatásával és nyelvhasználati jogaival kapcsolatos kérdéskör.

Amikor a kárpátaljai magyar közösség azt mondja, hogy rendben vannak ezek a kérdések, Magyarország feloldja a NATO-Ukrajna tanácsülések blokkolását. Az ukrán külügyminiszter kiemelte: eljött az ideje, hogy új fejezetet nyissanak a kétoldalú kapcsolatokban, megtalálják a kölcsönösen előnyös megoldásokat a nyitott kérdésekben és továbbra is támogassák egymást.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.