2022. január 5., 17:43

Magára haragíthatja a pápa az állatkedvelőket a kijelentésével, miszerint kutyát, macskát tartani gyerek helyett önzőség

Bírálta Ferenc pápa azokat az embereket, akik gyermeknevelés helyett inkább háziállatot tartanak. Szerinte ez az önzés egyik formája, amely lekicsinyli az emberiséget – jelentette az AFP hírügynökség, hozzátéve, a pápa kijelentései egy általános audiencián hangzottak el a Vatikánban.

Fotó: TASR/AP

A katolikus egyházfő beszédében rámutatott, hogy a mai világban egyfajta „önzés” figyelhető meg, amikor egyesek úgy döntenek, hogy nem vállalnak gyereket vagy legfeljebb egyet.

Kutyáik vagy macskáik vannak, amelyek helyettesítik a gyerekeket. Lehet, hogy néhányan nevetnek ezen, de ez a valóság”

– mondta a pápa. „Ez az apaság és az anyaság megtagadását jelenti, ami kisebbé tesz bennünket, megfoszt bennünket az emberségtől.”

Szerinte az ilyen sekélyes megközelítés következménye a népesség elöregedése, ami a világ számos országának okoz gondot.

Az AFP ügynökség szerint a pápa szavai feldühíthetnek egyes kutya- és macskatartókat, bár a pápa korábban is megfogalmazott már hasonló véleményt ebben a témában.

Ferenc pápát pápasága ideje alatt többször is lefotózták már állatokkal, de a vatikáni rezidenciájában nincs házi kedvence. Elődje a pápai trónon, XVI. Benedek pápa vele ellentétben macskákat tartott.

Szerdai beszédében Ferenc pápa arra szólította fel a párokat, hogy ne „féljenek” elindulni a szülői úton. Ha nem lehet saját gyermekük, fontolóra kell venniük az örökbefogadást.

A gyermekvállalás mindig kockázatos, de még nagyobb kockázat az, ha nem vállalunk gyereket, ha megtagadjuk a szülőséget”

– véli a pápa.

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.