2020. augusztus 28., 06:58

Lengyelország összeállította a listát azokról az országokról, amelyekkel megtiltja a légi kapcsolatot

Lengyelország a koronavírus-járvány terjedése miatt ismét összeállította a korábban időlegesen megszüntetett listát azokról az országokról, amelyekkel megtiltja a légiközlekedési kapcsolatot, de a korábbiakkal ellentétben Oroszország már nem szerepel ebben az új felsorolásban - derül ki a lengyel sajtóból.    

Tiltólista
Illusztráció
Fotó: ma7

A légi közlekedési összeköttetéseket Varsó március közepén, a Covid-járvány elején szüntette meg, a tilalmat azonban az európai uniós országokkal szemben és néhány más irányban június 16-ról 17-re virradó éjjel feloldotta. A lengyel LOT légitársaság július 2-án újította fel járatait Kanada, Japán és néhány más ázsiai ország viszonylatában.

A mostani új helyzetben, amikor a vírus terjedése felgyorsulni látszik, Lengyelország ismét korlátozásokat vezet be a légi közlekedés terén, így listát állított össze azokról az országokról, amelyekkel betiltja a légi összeköttetést. Ezek között van Brazília, az Egyesült Államok, Gibraltár, Izrael, India, Spanyolország, Kazahsztán, Líbia, Libanon, Makedónia, Málta, Namíbia, Örményország, Paraguay és Románia.

Oroszország viszont, amely korábban rajta volt a tiltó listán, ezúttal nem került fel rá.
 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.