2020. szeptember 7., 15:30

Lángolt a repülő hajtóműve felszállás közben

Ijesztő videót készített egy utas egy Honoluluból felszálló repülőgépben: az egyik hajtóműből lángcsóva csapott ki, ami az ablakon keresztül az utasteret is bevilágította. A pilóták azonnal visszafordultak.

Repülőgép égő motor
Repülőgép égő motorja
Fotó: Twitter

Az Atlas Air gépe, amelyet az amerikai hadsereg bérelt, Hawaii katonai repülőteréről, a Honolulun lévő Hickam légi bázisról indult volna Guamra. A felszállás után néhány perccel azonban a hajtóműből lángcsóva csapott ki, ami az ablakon keresztül az elsötétített utasteret is bevilágította. Az esetről videót készített az egyik utas, aki ezt az üzenetet fűzte hozzá Twitter-oldalán: 

A repülőnk Hawaiit elhagyva majdnem felrobbant." 

A pilóták vészhelyzetet jelentettek, és azonnal visszafordultak a légi bázisra, ahol rendben leszálltak. Nem sérült meg senki. A robbanások hangját a környék lakosai is hallották, és a hajtóműből felcsapó tűzcsóvát is többen látták. Az incidens okát vizsgálják.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.