2023. november 6., 09:11

Közösen lép fel az észak-koreai kiberfenyegetésekkel szemben az USA, Dél-Korea és Japán

Az Egyesült Államok, Dél-Korea és Japán megállapodott abban, hogy magas szintű konzultatív csoportot hoz létre az észak-koreai kibertevékenységek elleni fellépés érdekében, amelyekből szerintük Phenjan törvénytelen fegyverprogramjait finanszírozza - közölte hétfőn a dél-koreai elnöki hivatal.

Továbbra is letiltva?
Illusztráció
Fotó: Facebook

Anne Neuberger, az Egyesült Államok kibernetikai és új technológiákért felelős nemzetbiztonsági tanácsadójának helyettese a múlt héten Washingtonban tárgyalt dél-koreai és japán kollégájával. Megállapodtak abban, hogy negyedévente találkozókat tartanak - közölte az elnöki hivatal.

A konzultatív csoport megteremtésének célja a három ország globális kiberfenyegetésekkel szembeni hatékony reagálási képességeinek megerősítése, beleértve a nukleáris és tömegpusztító fegyverekkel kapcsolatos programjait finanszírozó Észak-Korea kibertevékenységének közös leküzdését - derült ki a hivatal közleményéből.

A bejelentés azt követően történt, hogy a három ország vezetői az augusztusi Camp David-i csúcstalálkozón megállapodtak abban, új háromoldalú munkacsoportot hoznak létre az északi kiberfenyegetésekkel kapcsolatban.

A szankciókat felügyelő államok azzal vádolták Észak-Koreát, hogy kibertámadásokat használ a nukleáris és rakétaprogramjaihoz szükséges pénzeszközök összegyűjtésére.

Egy ENSZ-jelentés szerint Phenjan tavaly fokozta a kriptopénzlopást, és 2022-ben a kifinomult technikákkal többet lopott el, mint bármely más évben.

Észak-Korea cáfolta a hackertámadásokkal vagy más kibertámadásokkal kapcsolatos vádakat.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.