2024. március 10., 10:20

Joe Biden bírálta az izraeli kormányfő politikáját

Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök hozzáállása a Hamász elleni háborúban többet árt Izraelnek, mint használ - véli Joe Biden amerikai elnök. 

Dádá Netanjahu!
Joe Biden
Fotó: TASR

Az MSNBC televíziónak adott szombati interjújában azt is mondta, hogy Netanjahunak nagyobb figyelmet kell fordítania az ártatlanok életére.

Az áldozatok magas száma a Gázai övezetben Biden szerint "nagy hiba". Az interjúról az AP számolt be, amely szerint a két politikus közötti szakadék tovább mélyül, és kapcsolatuk egyre feszültebb.

Bár Biden kifejezte meggyőződését, hogy Izraelnek igaza van abban, hogy a Hamász fegyveresei ellen indítottak támadást az október 7-i izraeli támadás után, kifejtette, hogy Netanjahunak

nagyobb figyelmet kell fordítania azokra az ártatlan életekre, amelyek a végrehajtott akciók következtében vesztek oda".

Az AP szerint az amerikai elnök hónapok óta figyelmezteti Izraelt, hogy a gázai polgári áldozatok növekvő száma miatt elveszítheti a nemzetközi támogatást.

A Nyugat által terrorszervezetnek tekintett Hamász által uralt itteni hatóságok szerint a háború kezdete óta több mint 30 ezren vesztették életüket a szűk tengerparti sávban. Biden szerint az áldozatok magas száma

nincs összhangban azzal, amit Izrael képvisel. És szerintem ez egy nagy hiba".

Biden hajlandó közvetlenül az izraeli parlamentben ismertetni a helyzetről alkotott véleményét. Legutóbb nem sokkal az októberi terrortámadás után látogatott Izraelbe. Az interjúban nem pontosította, hogy valóban újra ellátogat-e a közel-keleti országba.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.