2023. szeptember 3., 20:26

Ismeretlen tettesek megrongálták a nemrég kihelyezett magyar nyelvű Szabadka feliratot

Ismeretlenek tettesek vasárnap hajnalban megrongálták a vajdasági Palics és Békova bejáratánál álló nemrég kihelyezett magyar nyelvű Szabadka feliratot - közölte a szabadkai Pannon RTV .

Szabadka felirat megrongálása
Fotó: Facebook/Pásztor Bálint

A piros-fehér-zöld nemzeti színű betűkből kirakott, éjszaka világító Szabadka feliratot július végén helyzeték ki. A mellette álló szerb Subotica felirat érintetlen maradt.

Rövid időn belül újra állni fog! És ahányszor csak kell újra és újra! Követeljük az elkövetők kézre kerítését és megbüntetését!"

-  írta közösségi oldalán Pásztor Bálint, a szabadkai városi képviselő-testület elnöke.

Vucic elnöknek üzentek, de nekünk jobban fáj. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy újra új fényében díszeleghessenek a Szabadka feliratú táblák, és hogy az elkövetők elnyerjék méltó büntetésüket"

- közölte a közösségi médiában Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke.

Aleksandar Vucic szerb államfő szeptember elsején kapta meg a Szabadka város díszpolgári címét. Az elismerés átvételekor elmondta: támogatta a magyar nyelvű Szabadka feliratok kihelyezését a magyar zászló színeiben, miután Pásztor István, a VMSZ elnöke kezdeményezte.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.