2023. szeptember 3., 09:48

Három és fél órás orosz dróntámadás érte Odessza régió egyik dunai kikötőjét, két civil megsérült

Huszonöt orosz drón támadta meg az ukrajnai Odessza régió egyik dunai kikötőjét vasárnap kora hajnalban, megrongálva a helyi infrastruktúrát.

Megsemmisítették
Képünk illusztráció
Fotó: pixabay.com

A "dunai hajózási infrastruktúrát" ért légicsapásban legalább két polgári személy megsérült - közölte az ukrán déli hadszíntéri parancsnokság a Telegram-fiókján.

Az ukrán légvédelem a 25 iráni gyártású, Sahíd típusú drón közül 22-t lelőtt - közölte a légierő, hozzátéve, hogy a légicsapás három és fél órán át tartott, és a keletkezett tüzet gyorsan eloltották.

A Duna alsó szakasza egyre fontosabb szerepet játszik az ukrán gabonaexportban azóta, hogy az ENSZ és Törökország által tető alá hozott fekete-tengeri gabonaexport-megállapodás júliusban összeomlott.

Egyes ukrán médiabeszámolók szerint robbanások voltak a romániai Galachoz közeli Reni kikötőjében, amely a két jelentős dunai folyami kikötő egyike Ukrajnában.

Mindeközben ideiglenesen felfüggesztették a forgalmat a Krím félszigetet Oroszországgal összekötő hídon - közölte a létesítményt működtető orosz cég vasárnap hajnalban a Telegram-fiókján, anélkül, hogy további információkat adott volna a lépésről.

A Krími hidat az elmúlt hónapokban több légi és tengeri dróntámadás érte.
 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.