2023. augusztus 8., 19:46

Halálos áldozatai is vannak az Egyesült Államok keleti részét elérő viharoknak

Halálos áldozatai is vannak az Egyesült Államok keleti államait hétfőn elérő nagykiterjedésű viharzónának, amely miatt a főváros, Washington környékére is tornádófigyelmeztetést adtak ki.

Van aki megszívja
Illusztráció
Fotó: Facebook

A viharok a délkeleti Alabama államtól az északkeleti Pennsylvaniáig okoztak károkat. Hétfő éjszaka összesen mintegy 1,1 millió fogyasztónál volt áramszünet a nagymennyiségű eső, jégeső, valamint a heves szélviharokban kidőlő fák és leszakadt vezetékek miatt. Kedden délelőtt még mintegy 300 ezer helyen nem volt áram.

Dél-Karolina államban egy 15 éves fiút kidőlő fa sújtott halálra, amikor kiszállt egy autóból. Alabama államban egy 28 éves férfi villámcsapásban vesztette életét.

A keleti államokban hétfő estig 2600 légijáratot kellett törölni, valamint csaknem 8000 indulását kellett elhalasztani a heves időjárás miatt.

A meteorológiai szolgálat figyelmeztetése miatt Washingtonban, a fővárosban a szövetségi hivatalokban hétfőn lerövidítették a munkaidőt és délután hazaküldték a dolgozókat, hogy időben védett helyre érhessenek az érkező viharzóna előtt.

Washington városba, valamint a környező Maryland és Virginia államba késő délután érkezett az első viharhullám, majd késő este egy újabb hullámban, rövid idő alatt zúdult le 10 centiméternyi eső, ami miatt villámáradásokra is riasztás volt életben.

A viharok következtében számos szabadtéri eseményt töröltek, így elhalasztották a Philadelphia Phillies és a Washington Nationals baseballcsapatok közötti rangadót Philadelphiában.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.