2024. május 18., 16:20

Európa legbiztonságosabb országából a legveszélyesebbé vált Svédország a bevándorlás miatt

A kontinensen kívülről érkező bevándorlás miatt húsz év alatt Európa legbiztonságosabb országából a legveszélyesebbé vált Svédország, ahol jelenleg már a kontinens országai közül a legnagyobb a valószínűsége annak, hogy valaki utcai bandaháború áldozatául esik – számolt be a Bra (a bűnelkövetés megelőzéséért felelős állami hatóság) tanulmányára és aktuális statisztikákra hivatkozva több hírforrás, köztük a samnytt.se svéd hírportál is.

 

fegyveres bandatag

A hírforrások által idézett statisztikákból kiderül, hogy Svédországban másfélszer nagyobb az esélye annak, hogy valaki bevándorló hátterű személyek alkotta bandák közti háború áldozatává váljon, mint az EU tagállamaiban átlagosan. Míg az EU-ban évente egymillió lakosra számítva átlagosan 28 személy válik ilyen jellegű támadás áldozatává, addig Svédországban ez a szám 42.

A vonatkozó statisztikai adatokból kitűnik az is, hogy a skandináv országban az elmúlt két évtized során nemcsak, hogy komoly mértékben romlottak a közbiztonsági ráta ezen adatai, de az olyan esetek száma is gyakoribbá vált, amikor bandaháborúk áldozatává nem egy másik bandatag, hanem egy kívülálló személy válik.

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.