2023. február 6., 09:58

Eltűnhet a hús a Lidl-áruházak polcairól?

A Lidl-be is beköszöntött a zöld jövő: húsból kevesebbet, növényi fehérjéből egyre többet árulnak majd - legalábbis német sajtóértesülések szerint. 

Lidl
Fotó: TASR/AP

Az index.hu szúrta ki, hogy a helyi lapok arról írnak, a német Lidl a jövőben mind kevesebb állati eredetű fehérjét kíván forgalmazni. Ehelyett a (szerintük) jóval klímatudatosabb növényi fehérjékkel dúsított termékek árusítására koncentrálnak majd - számolt be róla a Bild.

A német anyavállalat szerint a korlátozásnak nincs alternatívája, muszáj korlátozni a húsfogyasztást és -forgalmazást, ugyanis "nincs másik bolygónk".

A Lidl illetékesei szerint muszáj a környezetkímélőbb, kiegyensúlyozottabb táplálkozás felé terelni az embereket, máskülönben képtelenek leszünk megfelelni az ökológiai kihívásoknak. Azt állítják, a bolygó csak úgy képes tízmilliárd embert eltartani, ha folyamatosan csökken az emberiség húsfogyasztása.

Azt egyelőre nem tudni, a német piacon mikor indul a projekt, arról pedig végképp nincs információ, a Lidl regionális leágazásai mikor csatlakoznak a kezdeményezéshez.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.