2023. augusztus 4., 19:45

Egy orosz kémhálózat újabb tagját tartóztatták le Lengyelországban

Lengyelországban letartóztattak egy fehérorosz állampolgárt, egy Oroszország javára kémkedő hálózat 16. feltételezett tagját - közölte pénteken Mariusz Kaminski belügyminiszter.

kémkedés
Illusztrációs felvétel
Fotó: unsplash.com

A Mihail A. néven említett férfit lengyelországi katonai létesítmények és kikötők megfigyelésével, valamint Oroszország javára folytatott propagandatevékenységgel gyanúsítják - derül ki Kaminski bejegyzéséből a korábban Twitterként ismert X közösségi oldalon.

A kémcsoport első tagjainak letartóztatásáról a lengyel belügyi tárca március közepén számolt be.

Az ügyben folytatódik a nyomozás, az ügyészség és Belbiztonsági Ügynökség (ABW) nem zárt ki további őrizetbe vételeket sem.
Korábbi közlések szerint a kémcsoport katonai létesítmények és  kulcsfontosságú infrastruktúra, ezen belül vasútvonalak, valamint az Ukrajnába irányuló katonai és humanitárius szállítmányok megfigyelésével foglalkozott, a NATO-val és Lengyelországgal szemben ellenséges propagandát terjesztett, és szabotázsakciókat is előkészített.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.