2024. április 3., 11:22

Egy iskola több tucat diákja került mérgezéses tünetekkel kórházba Temesváron

Egy iskola több tucat diákja és több oktatója került mérgezéses tünetekkel kórházba Temesváron, a hatóságoknak eddig nem sikerült megállapítaniuk rosszullétük okát.

Talán trópusi vírus
Fotó: kronika.ro

A Temes megyei tanfelügyelőség vezetője, Aura Danielescu az Agerpres által idézett sajtónyilatkozatában közölte, hogy a temesvári C. D. Loga Főgimnázium összesen mintegy 30 diákjánál és 12 oktatójánál észlelték a mérgezéses tüneteket. Az iskola diákjai és tanárai közül többen már kedden gyomorfájásra és hasmenésre panaszkodtak. Akkor 18 diákot és három felnőttet a város különböző kórházaiba szállítottak kivizsgálásra.

Szerdára virradóra újabb gyerekek és felnőttek kerültek kórházba hasonló tünetekkel, ezért szerdán felfüggesztették az oktatást a tanintézetben.

A főtanfelügyelő szerint valamennyi érintett intézmény - a vészhelyzeti felügyelőség, az egészségügyi hatóság és a tanfelügyelőség - képviselői kiszálltak a helyszínre, az iskola vezetőségének ugyanis nem sikerült megállapítania a mérgezéses tünetek okát.

A tanintézetnek nincs étkezdéje, sem diákotthona, a földgáz sincs bevezetve az épületbe, és fertőtlenítés vagy rágcsáló- és rovarirtás sem volt ott a közelmúltban - közölték.

A Tion.ro helyi hírportál szerint szerdán a megyei vészhelyzeti bizottság is összeült, hogy elemezze a helyzetet.

Sorin Ionescu alprefektus közölte: minden eshetőségre felkészültek, és egyelőre a laboratóriumi vizsgálatok eredményét várják.

A hírportál kórházi forrásokra hivatkozva azt írja, az orvosok nem tartják kizártnak, hogy a tüneteket trópusi betegség okozta, amelynek vírusával az iskolai közösség valamelyik tagja külföldi utazása során fertőződött meg.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.