2024. április 15., 15:49

Egy férfi rontott be egy istentiszteletre, és négy embert, köztük egy papot is megkéselt Ausztráliában

Az ausztráliai Sydneyben egy fiatalember hétfőn egy istentisztelet alatt négy embert, köztük az istentiszteletet vezető papot is megkéselt.

Négy embert is megsebesítettek
A templomi támadó
Fotó: X (Twitter)

A Sky News brit hírcsatorna jelentése szerint a rendőrségnek sikerült elfognia a tettest.

Az incidens a Christ The Good Shepherd (Krisztus a Jó Pásztor) templomban történt helyi idő szerint 19:00 óra körül (közép-európai idő szerint 11:00). A közösségi médiában felkerült egy videó, amelyen egy fekete ruhás fiatalember közeledik a paphoz, Mar Mari Emmanuelhez, és többször megszúrja.

A Sky News brit televíziós csatorna szerint a rendőrség közölte, hogy sikerült elfogni a gyanúsítottat, és hogy a négy ember sérülései nem életveszélyesek.

A The Telegraph című brit lap szerint a YouTube platformon online közvetített istentiszteletet nem sokkal a fiatalember támadása után megszakították.

Az eset mindössze két nappal azután történt, hogy szombaton egy férfi öt embert ölt meg egy Sydney-i bevásárlóközpontban elkövetett késes támadásban. A sebesültek között volt egy anya és kilenc hónapos csecsemője is.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.