2023. június 15., 13:03

Dróntámadások érték Dél-Ukrajnát és a Krímet

Oroszország csütörtök hajnalban drónokkal támadta Ukrajna déli részét, miközben Ukrajna a Moszkva által annektált Krím félsziget ellen intézett dróntámadásokat.

Megsemmisítették
Képünk illusztráció
Fotó: pixabay.com

Orosz légitámadás ért több ipari létesítményt a Dnyipropetrovszk megyében található Krivij Rihben, ahol három manőverező robotrepülőgép csapódott be - közölte az ukrán légierő. A légicsapásban egy 38 éves férfi megsérült. A várost többször támadták már az orosz erők.

A déli Zaporizzsja megyében tizenhét települést ért orosz légitámadás, és egy 58 éves nő életét vesztette - közölte a regionális közigazgatás csütörtökön a Telegramon. A légierő arról tájékoztatott, hogy

az ukrán légvédelem megsemmisítette a legtöbb támadóeszközt, köztük húsz drónt és egy manőverező robotrepülőgépet.

Csak a Fekete-tenger partján fekvő Odesszában több mint tizenhárom drónt lőttek le.
Eközben a Krím félszigeten ukrán dróntámadások zajlottak reggel. A kilenc drón többségét megsemmisítették, és senki sem sérült meg - mondta el Szergej Akszjonov krími vezető.

A Krímben és a többi megszállt területen megszaporodtak az ukrán dróntámadások, mióta Ukrajna ellentámadásba kezdett.

Az offenzíva célja az oroszok kiszorítása. Az ukrán hatóságok bejelentették, hogy minden, Moszkva által annektált ukrajnai területet vissza akarnak foglalni, beleértve a Krímet is.

A kijevi vezérkar csütörtökön közölte, hogy az ukrán ellentámadás jelenleg a Donyeck megyei Bahmut térségére, illetve a Zaporizzsja megyei Bergyanszk környékére összpontosít. Az ukrán haderő nemrég több falut felszabadított az orosz megszállás alól.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.