2024. március 13., 10:25

Dróntámadás okozott tüzet egy orosz olajipari létesítményben

Dróncsapás ért egy olajfinomítót a Dél-Oroszországban található Rjazany városában szerdán.

Ilyenek röpködnek százával
Illusztrációs fotó
Fotó: Facebook

A helyszínen ezt követően tűz ütött ki. Az esetleges áldozatokról még nem érkeztek jelentések, de sérültekről már beszámoltak.

A brit BBC szerint szemtanúk fényképeket és videókat tettek közzé, amelyeken fekete füstoszlop emelkedik az épület fölé.

Az elmúlt két napban ez a harmadik orosz olajipari létesítmény, amelyet drónok támadtak.

Mint ismeretes, keddre virradó éjszaka drónok támadtak meg egy finomítót Nyizsnyij Novgorod régióban és egy olajraktárt a nyugat-oroszországi Oriol városában. Mindkét helyszínen tűz ütött ki.

Alekszandr Drozdenko, a Szentpétervári terület kormányzója szerdán szintén arról számolt be, hogy hatástalanítottak egy drónt, amely a Kirisi kerületben egy olajfinomító felé repült.

A Voronyezsi terület kormányzója, Alekszandr Guszev szintén a drónok éjszakai rajtaütéseiről írt szerdán a közösségi oldalakon közzétett bejegyzésében.

Elmondása szerint az orosz légvédelmi rendszerek több mint 30 drónt semmisítettek meg az éjszaka folyamán. Több faluban kisebb anyagi kár keletkezett azokon a helyeken, ahol a roncsaik lehullottak. Áldozatok és sérültek nem voltak.

Olekszandr Bogomaz, a Brjanszki terület kormányzója közölte, hogy szerdára virradó éjszaka nyolc, feltehetően az ukrán hadsereg által indított drónt lőttek le a régió felett.

Igor Artamonov, az Oroszország déli részén fekvő Lipeci terület kormányzója szintén "Ukrajna felől" közeledő drónokról számolt be.

A nyugat-oroszországi Belgorodi terület kormányzója, Vjacseszlav Gladkov Telegram-csatornáján azt írta, hogy az ukrán hadsereg szerda este lőtte Szebenkínót, aminek következtében a városban és a környező területeken áramkimaradás volt.

A BBC emlékeztetett arra, hogy az orosz hatóságok kedden arról számoltak be, hogy ukrajnai szabotázscsoportok megpróbáltak beszivárogni a belgorodi és a kurszki területre. Állítólag orosz fegyveresek voltak, akik Ukrajnában harcoltak Oroszország ellen.

A BBC hozzátette, hogy Ukrajnát szerda este dróncsapások is érték.

A Shahid típusú drónok egyike egy lakóházat talált el az északkelet-ukrajnai Szumi régióban. A hatóságok nyolc sebesültről, valamint meg nem határozott számú áldozatról számoltak be.

Az éjszaka folyamán Ukrajna több területén ismét drónellenes riasztást adtak ki.

A dnyipropetrovszki régió hatóságai szerda reggel arról számoltak be, hogy a Krivij Rih városát ért rakétatámadás halálos áldozatainak száma négyre emelkedett. További 43 ember megsérült, közülük 20-an továbbra is kórházban vannak. Az előzetes megállapítások szerint egy lakóházat talált el egy Ch-59-es levegő-föld rakéta. Krivij Rih a Dnyipropetrovszki terület második legnagyobb városa. Mintegy 630 ezer lakosa van, és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szülővárosa is.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.