2022. november 16., 11:02

Dróntámadás ért egy olajtárolót az oroszországi Orjol megyében

Az Orjol megyei Sztalnoj Kony községben drón okozott robbanást egy olajtárolóban - közölte Andrej Klicskov, a régió kormányzója szerdán a Telegramon.

Szivárog az olaj
Illusztráció
Fotó: Twitter
Ma hajnali 4 óra körül feltehetően egy pilóta nélküli légi jármű okozott robbanást egy olajtárolóban Sztalnoj Kony faluban. Áldozatok nem voltak"

- írta Klicskov.

A kormányzó szerint az operatív szolgálat a helyszínen dolgozik. Orjol megye közvetlenül nem határos Ukrajnával, a hétszáz lakosú Sztalnoj Kony a határtól mintegy 170 kilométerre található.
A RIA Novosztyi hírügynökség médiajelentésekre hivatkozva azt írta, hogy a robbanásban megsérült a Barátság kőolajvezeték egyik terminálja. A közösségi médiában közzétett fotók szerint az egyik tartályon, amelyen a Transznyefty olajszállító vállalat logója látható, egy nagy rés keletkezett. A felvételeken tűz nem látható.

Orjol megyében október 19. óta magas szintű riadókészültség van érvényben, a kritikus infrastrukturális létesítményeknél megszigorították a biztonsági intézkedéseket.
 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.