2023. február 8., 16:07

Delbos-Corfield: Magyarország veszélyt jelent az EU-ra

Az Európai Parlament magyarországi ügyekkel foglalkozó jelentéstevője, a francia zöldpárti Gwendoline Delbos-Corfield egy brüsszeli városházán megrendezett panelbeszélgetésen arról beszélt, hogy magyarországi fejlemények nem csak a korrupció és a demokrácia szempontjából aggasztóak, írja az Euronews.

Ő már csak tudja
Gwendoline Delbos-Corfield
Fotó: Facebook profilkép

A jelentéstevő szerint a magyar szakszolgálatok az oroszoknak szivárogtatnak, ami biztonsági kockázatot jelent. Úgy fogalmazott:  

Szeretnék kitérni a geopolitikai helyzetre, ahol ma Magyarország konkrét veszélyt jelent. Ez nem csak a politikai harcról szól. Nem értem, hogy az Európai Tanácsban a többi tagállam miért nem reagál.Ez egy konkrét veszély. Miért? Először is azért, mert mert van egy hely, Budapest, ahol az orosz befolyás továbbra is létezik. Itt persze nem a városvezetésről van szó. Évek óta tudjuk, hogy a kormány szervei, a titkosszolgálatok az oroszoknak szivárogtatnak.”

Delbos-Corfield úgy véli, az Európai Unió elkésett a reakcióval Magyarország esetében és félő, hogy ott már a folyamatot nem lehet visszafordítani.

Pontatlanul fogalmazott, nincs bizonyítéka szivárogtatásra - ezt nyilatkozta a Népszavának Gwendoline Delbos-Corfield, aki kedden azzal vádolta meg a magyar titkosszolgálatokat, hogy Oroszországnak szivárogtatnak.

Az Euronewshoz eljutatott közleményben a politikus azonban megismételte azt az állítását, hogy Moszkva kiemelt pozíciója Budapesten veszélyt jelent a magyar, az ukrán és az európai állampolgárokra. A kormány hazugságnak és rágalmazásnak tartja a képviselő állításait. (Euronews, 24.hu, TASR)

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.