2023. június 7., 21:00

Dél-Korea és Izrael több millió dolláros megállapodást írt alá a mesterséges intelligenciával kapcsolatos fejlesztésekre

Dél-Korea és Izrael 18 millió dollár értékű beruházási megállapodást írt alá szerdán Szöulban a robottechnológia és a mesterséges intelligencián alapuló technológiák terén, hogy fellendítsék a kétoldalú együttműködést a fejlett ipari ágazatokban is - közölte a dél-koreai ipari minisztérium szerdán.

Mesterséges intelligencia
Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay.com

A megállapodást a Szöulban tartott üzleti szemináriumon írták alá, amelyen Li Csang Jang dél-koreai kereskedelmi, ipari és energiaügyi miniszter és Eli Kohen izraeli külügyminiszter mellett száznál is több kormányzati képviselő és cégek küldöttei vettek részt mindkét országból.

Összesen hat egyetértési megállapodást kötöttek, a közös beruházások értéke meghaladja a 18 millió dollárt.

A projektek között szerepel egy idősek gondozására szolgáló robot kifejlesztése, valamint egy, a mesterséges intelligencián alapuló számítógépes platform kialakítása is, a két projekt összértéke meghaladja a 17 millió dollárt.

A többi megállapodás olyan ágazatokban teszi lehetővé a fejlesztési együttműködést, mint a biotechnika, az intelligens mobilitási szolgáltatások, a kiberbiztonság vagy az automata járművezetési technológiák.

Dél-Korea és Izrael 1998-ban írt alá megállapodást ipari technológiákról, azóta 196 programot valósítottak meg 77 millió dollár értékben - derül ki a szöuli tárca beszámolójából.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.