2024. április 6., 19:15

Csoportosan hagyják el az ausztrál női fociligát a játékosok a transznemű férfiak szerepeltetése miatt

Sok játékos bojkottálni készül, és 24 játékos már el is hagyta a legmagasabb ausztrál női fociligát tiltakozásul amiatt, hogy a helyi csapatokban transzneműek, vagyis biológiai férfiak is játszanak és nem egy esetben komoly sérüléseket is okoztak női játékostársaiknak – számolt be az esetről több hírforrás, köztük a reduxx.info is.

 

Ausztrália - női foci - woke
Fotó: reduxx.info

Mint ismeretes, az Egyesült Királyság és mások mellett Ausztrália is azon országok egyike, ahol az utóbbi évek woke őrülete szellemében elfogadott törvényi szabályozás szerint, bárki nemet válthat anélkül, hogy a nemváltoztatást bármiféle operáció vagy hormonális kezelés előzné meg. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a nemváltoztatáshoz elégséges csak egy erről megfogalmazott bejelentés. Vagyis bárki, aki például holnap bejelenti, hogy ő a biológiai nemével ellentétes nemhez tartozónak tartja magát, azt törvényileg annak is kell tartani, annak minden jogi következményével együtt.

A helyzet abszurditását jól jelzi, hogy a törvényi szabályozásból eredő különleges helyzetek és problémák már az élsportba is beszivárogtak. De hát, valljuk be ez nem is csoda, hiszen csak képzeljenek el két egymással szembeállított – felső súlykorlát nélküli nehézsúlyban induló - öklözőt, ahol a páros egyik tagja egy született nő a másik pedig egy magát nőnek valló biológiai férfi. A végeredményt valószínűleg nem nehéz elképzelni.

Na de a konkrétumoknál maradva, a problémák felszínre kerüléséhez nem is volt szükség ilyen sarkos példára. Ahogy arról a reduxx.info is beszámolt, az ausztrál női fociligában azután dőlt ki a bili, hogy egy észak-nyugat sydneyi csapat, a Flying Bats elsöprő fölénnyel megnyerte a helyi előligát, úgy, hogy előzőleg már minden egyes mérkőzést megnyerve az első helyen végzett a Premier League-ban. Micsoda fölényes győzelem, lehetne mondani. De talán csak addig, amíg ki nem derül, hogy az említett csapat 15 fős legénységéből, 5 valóban legény, vagy legalábbis magát nőnek valló transzgender személy, azaz biológiai férfi.

A hírportálnak nyilatkozva az ausztrál női fociliga egy másik csapatának, a St. Patricks-nek a vezetője, Frank Parisi elmondta: a probléma nem teljesen újkeletű, s a korábbiakban volt már olyan eset is, amikor transznemű játékos a meccs alatt olyan komoly sérülést okozott női ellenfelének, hogy az annak sportkarrierje végét jelentette. Sokat elárul a helyi viszonyokról, hogy amikor a kéthelyi lábtörést szenvedett játékoshoz odafutott a csapattársa és dühében egy sértő megjegyzést vágott a súlyos sérülést okozó transzgender játékoshoz, ő kapott nyolchetes eltiltást, míg a sérülést okozó biológiai férfi még egy piros lapot sem kapott.

Parisi elmondta: csapatukból már 20 női játékos távozott úgy, hogy azzal indokolta a sportból való kiszálást, hogy nem hajlandóak a The Flying Bats férfijátékosai ellen játszani. „Ez nem a játékosaink szexuális irányultságáról szól, hiszen a csapatban több leszbikus irányultságú női játékos is volt. Ez arról, szól, hogy a másik csapatban egy sor biológiai férfi játszik” – mutatott rá a csapat vezetője.

Az eset valószínűleg nem igényel kommentárt. Egy (természetesen) poénnak gondolt és a woke meggyőződésű brüsszeli bürokratáknak és szembekötött harcos feministáknak szánt „tanácsot” talán mégis. Lehet, hogy az ausztrál jogi szabályozás uniós szintű elfogadása által könnyen meg lehetne oldani a politikában és a nagy cégek vezetésében erőltetett női kvóták ügyét. Jelentkező biztos akadna.

 

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.