2023. október 22., 08:57

Cipruson kisebb robbanószerkezet lépett működésbe az izraeli nagykövetségnél

Kisebb robbanószerkezet lépett működésbe szombat éjjel Izrael nicosiai nagykövetségének épületénél, a robbanásban senki nem sebesült meg, kár nem keletkezett. A ciprusi rendőrség az ügyben négy, szíriai állampolgárságú embert őrizetbe vett - közölték ciprusi hatósági források.

Négy szír robbantott
Muszlim tüntetők
Fotó: X/AFP

A tájékoztatás szerint a négy, 17 és 21 év közötti gyanúsítottnál - akiket a nyomozás idejére őrizetben tartanak - kést is találtak.

Tűzszerészek azt közölték, a helyszínen lévő "kis fémtárgyban nagyon kis mennyiségű pirotechnikai anyagra" bukkantak.

A gyanúsítottak közül ketten a robbanás helyszínétől nem messze sétáltak, másik két társuk pedig a közeli utcában parkoló gépkocsiban ült. Az autóban két kés mellett egy kalapácsot is találtak. A közösségi médiára felkerült képeken látható, hogy az épületet kordonnal vették körül.

A hatóságok nem közölték, az ügy összefüggésben lehet-e az izraeli-palesztin konfliktussal, melynek nyomán az Európai Unió országaiban fokozott biztonsági intézkedéseket rendeltek el.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.