2021. november 25., 12:29

Brüsszel nem tűri a jobboldali kormányzást

Az Európai Parlament szerda este a jogállamiság szlovéniai helyzetéről vitázott. Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője felszólalásában hangsúlyozta, hogy az aggodalom a jogállamiságért csak egy álca. Egyszerűen arról van szó, hogy az Európai Parlament baloldali többsége az Európai Bizottság asszisztálása mellett minden jobboldali kormányt megtámad.  

A jobboldalt utálják Brüsszelben
Fotó: Facebook
Hidvéghi Balázs

Az Európai Parlamentben szerda este a szlovén jogállamiság, ill. az Európai Ügyészség szlovén tagjainak kinevezése volt napirenden. Hidvéghi Balázs felszólalásában elmondta, hogy a baloldal már jó ideje ugyanabból a receptből főz:

Vegyünk egy sikeres jobboldali kormányt, találjunk ki teljesen alaptalan vádakat, öltöztessük ezt jogi köntösbe, aztán vegyük napirendre, mint jogállamisági problémát".

Kiemelte: a baloldal igazi baja Magyarországgal, Lengyelországgal, vagy most éppen Szlovéniával, hogy ellentétben Nyugat-Európával, ezeken a helyeken nincs teljes balliberális túlsúly a közbeszédben.

Ezekben az országokban az emberek valódi vitákat folytathatnak, anélkül, hogy a túltolt politikai korrektség tabui korlátoznák őket"

- tette hozzá a képviselő.

A Fidesz politikusa elmondta, teljesen lényegtelen, hány úgynevezett "tényfeltáró" bizottság érkezik ezekbe az országokba.

Szerencsére a kormányokról maguk az emberek dönthetnek, méghozzá teljesen szabadon, nem pedig Önök"

- zárta beszédét az Európai Parlamentnek címezve Hidvéghi Balázs.

Megosztás
Címkék