2023. június 21., 08:17

Borzasztó! Agyonlőtt egy ötéves gyermeket hétéves társa Kentucky államban

Halálos lövést adott le hétfő este egy hétéves gyerek egy ötévesre a Kentucky állam keleti részén fekvő McKee település egyik lakóépületében - közölte a rendőrség.

golyó pisztoly fegyver lőfegyver kézifegyver
Illusztrációs felvétel
Fotó: Pexels

Noha az előzetes vizsgálat eredménye szerint nem szándékos bűncselekmény történt, a kentuckyi rendőrség folytatja a nyomozást. Az áldozat és elkövető személyazonosságát egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

A jelentés szerint az áldozat kisgyereken életmentő beavatkozást próbáltak végrehajtani, de nem tudták megmenteni. A Jackson megyei halottkém a helyszínen halottnak nyilvánította a gyereket.

Az Everytown for Gun Safety nevű érdekvédelmi szervezet szerint az Egyesült Államokban idén eddig több mint 150 olyan eset történt, amikor gyerek kezében véletlenül sült el fegyver, ami miatt legkevesebb 58  ember meghalt és 101-en megsebesültek. Ezek közül három történt Kentuckyban.

Az ország keleti részén fekvő államban - a Giffords Law Center szerint - nincs olyan jogszabály, amely büntetné azokat, akik nem zárják el biztonságos helyre a lőfegyverüket. Tilos azonban "szándékosan, tudatosan vagy gondatlanul" kézifegyvert adni kiskorú kezébe. Kivéve, ha a kiskorú törvényesen fegyvertartási engedéllyel rendelkezik.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.