2023. július 2., 17:35

Befejezi működését Prigozsin médiacsoportja

Befejezi működését a Jevgenyij Prigozsin, a  Wagner zsoldoscsoport alapítója irányítása alatt álló orosz médiacsoport.

jevgenyij prigozsin
Fotó: TASS

A Patriot Media holding közösségimédia-oldalain szombaton késő este közzétett videoklipben Jevgenyij Zubarev, a RIA FAN hírportál igazgatója jelentette be az "ország médiaterének elhagyásáról" szóló döntést.

Zubarev nem indokolta a döntést.

Méltatta viszont a Patriot Media tevékenységét, mondván, hogy az mind Prigozsint, mind Putyint megvédte a Kreml-ellenes ellenzék, köztük a bebörtönzött Putyin-kritikus Alekszej Navalnij támadásaitól.

A Patriot-csoport Alekszej Navalnij és az ellenzék más képviselői ellen dolgozott, akik valóban megpróbálták tönkretenni az országunkat

- fogalmazott.

A Patriot Media, amelynek legismertebb terméke a RIA FAN hírportál volt, Kreml-barát irányvonalat képviselt és pozitívan ábrázolta Prigozsin és Wagner-csoport működését.

A Kommerszant című orosz lap pénteken arról számolt be, hogy az ország hírközlési felügyelete, a Roszkomnadzor blokkolta a Prigozsinhoz köthető médiát.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.