2022. június 24., 11:35

Az ukrán erők kivonulnak Szeverodoneckből, Liszicsanszkból fedezik a visszavonulást

Az ukrán erők parancsot kaptak arra, hogy vonuljanak ki az orosz ostrom alatt álló Szeverodoneckből - jelentette be pénteken Szerhij Hajdaj Luhanszk megyei kormányzó.

Szeverodonyeck
Szeverodonyeck immár orosz kézen
Fotó: Google Maps

A kelet-ukrajnai város szerinte gyakorlatilag romhalmazzá vált: a teljes infrastruktúrát lerombolták, a házak 80 százalékát megsemmisítették vagy le kell bontani - írta a Telegram közösségi oldalon.

Semmi értelme sincs, hogy az erők azokban az állásokban maradjanak, amelyeket hónapok óta bombáznak"

- emelte ki Hajdaj.

A város elfoglalása kulcsfontosságú lehet a Donyeck-medence fölötti ellenőrzés átvételéhez, amely az Ukrajna ellen februárban indított orosz háború egyik központi törekvése.

https://t.me/vorposte/23365

Hajdaj azt is bejelentette, hogy az ukrán erők visszavertek egy orosz támadást Liszicsanszk térségében. A közeli Mikolajivka falu fölött viszont az orosz erők vették át az ellenőrzést - ismerte el a kormányzó.

https://t.me/vorposte/23366

Az orosz előrenyomulás dél felől is folytatódik. A nemzetközileg el nem ismert Luhanszki Népköztársaság hadserege egy felvételt tett közzé a Szeverodonyecktól 40 kilométerre délre levő Zolote településről, a helyi önkormányzat épülete elől, amelyről már levették az ukrán zászlót. 

https://t.me/vorposte/23359

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.