2022. augusztus 4., 10:29

Az amerikai házelnök az észak-koreai fenyegetés miatti aggodalmának adott hangot Dél-Koreában

Az Észak-Korea jelentette növekvő fenyegetés miatti aggodalmának adott hangot Nancy Pelosi amerikai és Kim Dzsin Pjo dél-koreai házelnök csütörtökön, megegyezve arról, hogy fenntartják a határozott és kiterjedt elrettentést a phenjani rezsimmel szemben.

Nancy Pelosi
Fotó: TASR/AP
Nancy Pelosi tajvani útja úgy tűnik, sokkal többet ártott, mint használt az Egyesült Államoknak

Sajtótájékoztatóján Pelosi elmondta:

Kimmel a biztonsági, a gazdasági és a klímaügyi együttműködés kiterjesztéséről is tárgyaltak.

Dél-Korea az Egyesült Államok fontos szövetségese, ahol 28 500 amerikai katona állomásozik.
Az amerikai házelnök szerda este érkezett Szöulba tajvani látogatása után. Csütörtökön az amerikai nagykövetség tisztségviselőivel és dél-koreai képviselőkkel találkozott.

A nap folyamán felkeresi a két Korea határát, mondta el egy dél-koreai forrás. Donald Trump egykori amerikai elnök után ő lesz a legmagasabb rangú amerikai tisztségviselő, aki így tesz.

Pelosi csütörtökön telefonon egyeztet Jun Szuk Jol dél-koreai államfővel, aki a héten szabadságon van - közölte a szöuli elnöki hivatal.

A dél-koreai médiában olyan hírek kaptak szárnyra, hogy

Jun kerüli a találkozót az amerikai házelnökkel, hogy ne bőszítse fel Kínát.

Pelosi tajvani látogatása heves tiltakozást váltott ki a kínai vezetésből, amely válaszul több napos hadgyakorlatba kezdett a sziget körül, bekérette az Egyesült Államok pekingi nagykövetét, illetve gazdasági szankciókkal sújtotta Tajvant. Kína saját részeként tekint az 1949 óta saját kormányzattal rendelkező szigetre.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.