2023. május 24., 17:44

Ausztráliában meghalt az a 95 éves asszony, akire sokkolópisztollyal lőtt egy rendőr

Meghalt a kórházban szerdán az a 95 éves, demens ausztrál asszony, akire a múlt héten sokkolópisztollyal lőtt egy rendőr Új-Dél-Wales állam egyik idősotthonában.

Felfüggesztették a rendőrt
Clare Nowland - Kristian White
Fotó: Twitter/ma7

Az állam rendőrsége arról tájékoztatott, hogy Clare Nowland a Sydneytől mintegy 300 kilométerre lévő Cooma város kórházában halt meg.

A város idősotthonában élő Nowland miatt a múlt héten riasztották a hatóságokat, az asszonynál ugyanis kést láttak. Mint kiderült, órákon át bolyongott az épületben, a kést pedig a konyhában vette magához. A két intézkedő rendőr perceken keresztül próbált a lelkére beszélni, de a nő a késsel a kezében megindult feléjük, ekkor lőttek rá sokkolópisztollyal. A sokkolótól Nowland a földre zuhant, az esés során szerzett súlyos fejsérülései miatt pedig kórházba került.

Az eset órási felháborodást váltott ki Ausztráliában, és vita indult meg a sokkolópisztolyok használatáról is, melyeket a jelenlegi jogszabályok szerint a rendőrök "életveszély esetén" használhatnak.

A hatóságok szerdán bejelentették, hogy az ügyben a lövést leadó Kristian White felügyelő július 5-én bíróság elé áll.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.