2021. november 30., 19:51

A szurkolók kitiltását fontolgatja a bajor kormány

Markus Söder, Bajorország miniszterelnöke azt szeretné, ha a tartomány futballmérkőzéseit az év végéig zárt kapuk mögött rendeznék a koronavírus-járvány ismételt terjedése miatt.

Bundesliga-stop
Illusztráció
Fotó: ma7

Angela Merkel ügyvezető kancellár és utódja, Olaf Scholz kedden folytatott telefonos megbeszélést a tartományi elöljárókkal a pandémia kezeléséről. Jelenleg minden országrész különbözően kezeli a helyzetet, ugyanakkor Söder meglátása szerint "a telt házas stadionok nem összeegyeztethetők azzal, hogy a karácsonyi vásárok zárva vannak".

A mi ajánlásunk a következő: az év végéig rendezzük nézők nélkül a profiligák meccseit"

- tette hozzá a tartományi miniszterelnök, aki szeretné az egész országra kiterjeszteni az ötletet, de ha ez nem sikerül, Bajorországban akkor is bevezetné a korlátozást.

Szászországban - ahol a Leipzig szurkolóbázisa található - már korlátozásokat vezettek be, de Kölnben például ötvenezren voltak a hétvégi, Mönchengladbach elleni rangadón.

A döntés újfent érzékenyen érintené a listavezető Bayern Münchent, amely már így is csak 25 százalékos kapacitással tölthette meg stadionját a múlt szombati, Bielefeld elleni mérkőzésen.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.