2023. június 11., 12:49

A németek szerint a Covid-19 gyökeresen megváltoztatta az életüket

A Covid-19 világjárvány sok ember életét érintette. Olyasvalami, mint a koronavírus, amely több mint 690 millió embert fertőzött meg világszerte, és közülük közel 7 milliót elpusztított, több mint száz éve már nem volt itt. A járvány sok ember életét megváltoztatta Németországban is.

Kidobhatják
Illusztráció
Fotó: Facebook
A parlament intézkedéseket hozott

Egy új felmérés szerint a németek 42 százaléka gondolja úgy, hogy a koronavírus-járvány és a kapcsolódó kormányzati intézkedések hosszú távon megváltoztatták az életét, számol be a felmérésről a DPA hírügynökség.

2020. március 25-én a német parlament intézkedéseket fogadott el a koronavírussal kapcsolatban, amelyek a következő két évben az ország mindennapi életének szinte minden területét érintették – beleértve a kapcsolattartási korlátozásokat és az otthoni munkavégzésre vonatkozó új szabályokat is.

A változások főként negatívak voltak

A YouGov felmérésében összesen 2098 válaszadó vett részt, és 30 százalékuk nyilatkozott úgy, hogy élete negatív irányba változott a járvány és a kapcsolódó intézkedések hatására.

A válaszadók 12 százaléka mondta csak, hogy többnyire pozitív változásokat tapasztalt az életében

– idézi a DPA. A válaszadók felének élete hosszú távon nem változott a járvány következtében. Nagyjából hét százalékuk pedig nem nyilvánított véleményét ebben a kérdésben.

Az életükben hosszú távon bekövetkezett negatív változásokat inkább a fiatalabb korosztályok észlelték, tette hozzá a DPA.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.