2023. május 26., 13:44

A levegőben kinyitotta egy utasszállító repülőgép ajtaját egy férfi Dél-Koreában, őrizetbe vették

Kinyitotta egy utas a vészkijárati ajtót az Asiana Airlines légitársaságnak a dél-koreai Csedzsu-szigetről Tegu városába tartó utasszállító repülőgépén, amikor az még a levegőben volt. Senki sem sérült meg komolyabban, de 9 embert légzési nehézségek miatt kórházba kellett szállítani. A dél-koreai rendőrség őrizetbe vette a férfit, és nyomozást indított az ügyben - közölték a tegui hatóságok pénteken.

Bepánikolt?
A férfit mentők szállítják a kórházba
Fotó: TASR

A dél-koreai légitársaság Airbus A321 típusú gépén 194 utas tartózkodott, és a gép már a leszálláshoz készülődött 250 méteres magasságban, amikor a vészkijárat mellett ülő férfi kinyitotta az ajtót. A gép sikeresen landolt a tegui repülőtéren, az incidens során senki sem sérült meg, de kilenc utas - köztük nyolc iskolás korú gyermek - légzési nehézségekre panaszkodott, ezért kórházba szállították őket.

A dél-koreai közlekedési minisztérium tájékoztatása szerint a rémült utasok megpróbálták lefogni a férfit, akinek végül mégis sikerült az utasszállító ajtaját kinyitnia. Egy szemtanú arról számolt be, hogy a személyzet tagjai segítségért kiabáltak, amikor a férfi elkezdte rángatni a repülő ajtaját, végül az utasok fogták le, miután sikerült kinyitnia, mert ezt követően ki is akart ugrani a gépből.

Bepörgött?
Az utasok igyekztek lefogni a férfit
Fotó:  TASR
A gyerekek pánikba estek és zokogtak. Az ajtó közelében ülő utasok rémültek meg a legjobban. Nagy volt a káosz, az emberek pánikba estek, a légiutas-kísérők pedig orvosért kiáltottak"

- számolt be egy utas.

A 33 éves férfit a helyi rendőrség őrizetbe vette, indítékai egyelőre ismeretlenek, az ügyben hatósági vizsgálat indult. A tegui rendőrség tájékoztatása szerint a férfi nem volt ittas, egyedül utazott, de tettének okát nem árulta el.

Nem tudtunk vele normálisan kommunikálni. Meg fogjuk vizsgálni a bűncselekmény indítékát, és felelősségre vonjuk az elkövetőt"

- közölte a helyi rendőrség egy tisztje.
 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.