2023. május 26., 17:30

A legmagasabb harci készültségbe helyezték a szerb hadsereget

A legmagasabb harci készültségbe helyezte a szerbiai hadsereget Aleksandar Vučić szerb köztársasági elnök, a hadsereg főparancsnoka, mert több észak-koszovói településen is zavargások törtek ki.

Mi lesz ebből?
Miloš Bučević szerb védelmi miniszter
Fotó: Facebook

Az elnök egyben azt is elrendelte, hogy a hadsereg egységei induljanak el a szerb-koszovói határ felé, hogy szükség esetén közbe tudjanak lépni.
A szerbiai közszolgálati televízió (RTS) helyszíni jelentése szerint a rendőrök összecsaptak a helyi szerbekkel.

Miloš Vučević szerb védelmi miniszter közösségi oldalán azt írta, hogy Alekszandar Vučić államfő aláírta a szerb hadsereg egységeinek harckészültségét, a legmagasabb szintre emelő parancsot, és elrendelte, hogy sürgősen haladjanak a közigazgatási vonal irányába Koszovó és Metohija felé.

Az Index információi szerint Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter pénteken Szerbiába utazott, ahol részt vesz a kormányzó Szerb Haladó Párt és Aleksandar Vučić köztársasági elnököt támogató nagygyűlésen Belgrádban. A portál úgy tudja, a miniszter jelenleg is Szerbiában tartózkodik, az este hét órakor kezdődő rendezvényen pedig elsőként szólal fel.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.