2022. június 28., 19:26

A Kreml szerint Kijev még ma véget vethetne a harcoknak

Az ukrajnai harcok még a nap lejártáig véget érhetnének, ha Kijev fegyverletételre utasítaná a "nacionalistákat" - közölte kedden újságírókkal Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő.

peszkov-putyin.png
Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő és Vlagyimir Putyin orosz elnök
Fotó: MTI
Az ukrán fél még a mai nap lejárta előtt véget vethet mindennek, kell egy parancs a nacionalista egységeknek, hogy tegyék le a fegyvert, kell egy parancs az ukrán hadseregnek, hogy tegye le a fegyvert, és teljesíteni kell Oroszország feltételeit. És minden véget érhet még azelőtt, hogy ez a nap véget érne"

- mondta.

A szóvivő Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek azt a kijelentését kommentálta, miszerint még a tél beállta előtt véget szeretne vetni az ellenségeskedéseknek. Peszkov azt is mondta, hogy a "különleges hadművelet" a terv szerint halad és el fogja érni a céljait". Arra a kérdésre, hogy az orosz félnek van-e hozzávetőleges menetrendje az ukrajnai "különleges katonai művelet" befejezésére, nemmel válaszolt.  

Peszkov egyébként a Gazprommal folytatandó tárgyalások tárgyának nevezte, hogy a G7 csoport meg akarja határozni az orosz gáz árplafonját.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.