2022. szeptember 20., 19:33

A királyi temetés árnyoldalai

Hétfőn nagy érdeklődés mellett vettek végső búcsút II. Erzsébettől, az Egyesült Királyság leghosszabb ideig trónon ülő uralkodójától.

Sok rendőr, még több ember
Illusztráció
Fotó: Twitter

Arról már sok beszámoló készült, hogyan szállították Skóciából Londonig a királynő koporsóját, hogyan zajlott maga a szertartás és persze arról is, ki mindenki vett részt a temetésen.

A többszázezres gyászoló tömeg mozgatása, felügyelete természetesen komoly feladat elé állította a rendőrséget és a biztonságra felügyelő erőket.

A My London twitter-oldalon rendőrök kommentálják a temetés körülményeit.

A mostani esemény biztosítására az eddigi legnagyobb akciónál is jóval több embert mozgósított a Scotland Yard és más rendvédelmi testület. Legutóbb a 2012-es londoni nyári olimpia alkalmából vezényeltek különösen nagy számú rendőrt - mintegy 10 ezer embert - a különböző helyszínekre.

A hatalmas tömeg mozgását tudatosan lassították, 22 mérföld hosszúságú úton rengeteg mesterséges akadályt helyeztek el. Természetesen különböző rendbontásokra is sor került, ezért 67 embert kellett őrizetbe venni.

Stuart Cundy rendőrfőnök-helyettes szerint a 2012-es olimpia óta megnőtt a különböző fenyegetések esélye. Elsősorban a terrorista cselekmények megakadályozása volt a feladat, ilyen nagy tömegben azonban a királyság intézményének ellenzői is jelen lehettek, akik tudatos rendbontásra is vállalkozhattak.

Komoly feladat
Stuart Candy
Fotó:  Twitter
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.