VII. Önkormányzati Szabadegyetem - középpontban a fejlesztési programok

hirek.sk 2017. október 12., 17:41
NAGYMEGYER. Idén is tartalmas programmal és gondolatébresztő előadásokkal, eszmecserékkel várja a résztvevőket a Pro Civis polgári társulás által megrendezett Önkormányzati Szabadegyetem, amelyre október 13-14-én, pénteken és szombaton kerül sor a Nagymegyeri Városi Művelődési Központban.

Az immár hetedik évfolyamába lépő szabadegyetemen polgármesterek, önkormányzati képviselők, közéleti szereplők számos magyarországi és hazai szakember és közéleti személyiség előadásait hallgathatják meg, elsősorban olyanokét, akik hosszabb ideje figyelik, segítik illetve építik a magyar-szlovák határmenti gazdasági és társadalmi kapcsolatokat, illetve tevékenyen is részt vesznek a felvidéki magyarság szellemi, kulturális és gazdasági életének fejlődésében.

A kétnapos konferencia első napján a nemzetpolitika, a fejlesztési programok és pályázati lehetőségek szerepelnek, s a magyarországi előadói között szerepel többek közt Magyar Levente, a Magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára, Erdélyi Rudolf Zalán, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. vezérigazgatója, Grezsa István kormánybiztos. Terítékre kerülnek az európai uniós őshonos kisebbségek jogai is, utóbbi témáról ad elő többek közt Szili Katalin miniszteri biztos, Csóti György, a Kisebbségi Jogvédő Intézet igazgatója és mások. A kisebbségi témákat követően a felvidéki regionális sajtó, a lokális tájékoztatás kérdésköre szerepel még a szabadegyetem műsorán.

Kísérőrendezvényként Bób János polgármester képviseletében bemutatkozik Szímő község, ahol nem minden szikvíz.

Forrás: Hirek.sk
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS