Változatlanul fagyoskodhatunk

hirek.sk 2017. január 08., 17:03
POZSONY. A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) arra figyelmeztet, hogy hétfőn is az ország csaknem teljes területén alacsony hőmérsékleti értékekre számíthatunk.

Közép-Szlovákiában és Kelet-Szlovákia északi területein elsősorban a reggeli és esti órákra vonatkozólag figyelmeztet a fagyos időjárásra a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ), amelynek közlése szerint említett térségekben jelzett napszakokban, akár -20 és -27 fok közötti értékeket is mérhetnek.

Nyugat-Szlovákia egy részén, továbbá Közép-és Kelet-Szlovákia déli területein -15 és -20 fok közötti tartományban ingadozhat a hőmérő higanyszála.

A felettébb alacsony hőmérsékleti értékeken túl a gépkocsivezetőknek az esetleges hóátfúvások kialakulására sem árt vigyáznia, ha volán mögé kényszerülnek.

Ezekre a meteorológusok szerint az ország keleti régióiban, Közép-Szlovákia északi területein, illetve a nyugati országrész egy részén van kilátás.

Erős légmozgásra elsősorban az északi és keleti hegyvonulatain kell számítani. A szél sebessége elérheti a 18-30 m/s-os sebességet.

Forrás: TASR
0 HOZZÁSZÓLÁS