Valószínűleg a szociáldemokraták nyerik a finnországi választásokat - a szakértő szerint

hirek.sk | MTI 2019. április 13., 11:49

Valószínűleg a Szociáldemokrata Párt nyeri meg a vasárnapi parlamenti választást Finnországban - mondta Kis-Benedek József szakértő az M1 aktuális csatornán szombaton.

Illusztráció Fotó: AFP

Nyitott kérdésnek nevezte, hogy kivel köthetnek majd koalíciót a szociáldemokraták.

Finnországban óriási probléma a társadalom öregedése, így különösen fontossá váltak a szociális reformok - tette hozzá Kis-Benedek József, megemlítve, hogy végrehajtásuk kudarca miatt mondott le márciusban a centrumpárti Juha Sipilä vezette kabinet, és ügyvivő kormányként maradt a helyén.

A biztonságpolitikai szakértő kiemelte: a finn választási kampány fontos témája a migráció, mivel az országban 380 ezer menekült él. Az utóbbi időben megjelentek az afrikai bevándorlók is, akik nem tudnak beilleszkedni - tette hozzá.

Kis-Benedek József szerint a választásokon induló pártok közül a Finnek Pártjának (korábbi nevükön Igazi Finnek) van a leghatározottabb elképzelése arról, hogy az új kormánynak milyen intézkedéseket kellene tennie a migrációval összefüggésben. Azt hirdeti, hogy a menekültek vegyék fel a befogadó ország szokásait, és éljenek finnként.
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS