Újabb halálos összecsapások Tripoliban - VIDEÓ

hirek.sk | MTI 2019. április 07., 07:09

Egy orvos meghalt, egy másik pedig megsebesült szombat éjszaka Tripoliban, ahol a nemzetközi közösség támogatását élvező egységkormány fegyveresei és az ország keleti részéről előrenyomuló "Líbiai Nemzeti Hadsereg" katonái harcolnak egymással.

Haftár tábornok Fotó: Orientalista.hu
Oszama Ali, a tripoli egészségügyi minisztérium szóvivője szerint az orvos éppen a munkáját végezte, sebesülteket látott el, amikor a halálos lövés érte. Ali egyúttal a harcok leállítására szólított fel, hogy a mentőegységek eljuthassanak a konfliktus miatt csapdába esett civilekhez.

Nem sokkal korábban Fájez esz-Szarrádzs, az egységkormány miniszterelnöke arra figyelmeztetett, hogy ennek a háborúnak nem lesz győztese, és azt vetette Haftár szemére, hogy árulást követett el.

Az ország keleti részét uraló Halifa Haftár tábornok erői csütörtökön indultak Tripoli ellen, ahol a nemzetközi segítséggel felállított egységkormány működik. Haftár közölte, hogy megtisztítja az országot a "terroristáktól és zsoldosoktól".

Moammer Kadhafi líbiai diktátor 2011-es megbuktatása és meggyilkolása után az ország gyakorlatilag totális káoszba süllyedt.

0 HOZZÁSZÓLÁS