HIRDETÉS

Új beruházó érkezik Komáromban, 150-200 munkahely létesül

hirek.sk 2017. november 06., 18:56
KOMÁROM. Új beruházó érkezik Komáromba, a ZF Slovakia – mely 1993-ban kezdte meg a szlovákiai működését – autóalkatrészek gyártásával foglalkozik. A lévai és a nagyszombati után 2019-ben nyílik majd meg a komáromi telephely, első ütemben 150-200 embert foglalkoztatnának.

A ZF Csoport a világ technológiai vezetője meghajtó- és alváztechnológiában.

Peter Doll, a ZF Slovakia igazgatótanács elnöke elmondta, a gyártás a tervek szerint 2019 legelején kezdődik majd, mintegy 150-200 alkalmazottal. „Hogy mit hoz a jövő, azt most még nem tudhatjuk, az még kérdéses. Ugyanakkor nem látjuk annak jelét, hogy ne lehetnénk Komáromban is olyan sikeresek, mint más városokban. Tehát az alkalmazottak összlétszáma végül 500 és 1500 közötti is lehet” – fejtette ki.

A ZF Slovakia méltányos béreket ígér, s azt, hogy az összes pozíciót – a gyártósori összeszerelőtől a menedzsmentig – Komárom és térsége lakosaiból kívánják összeállítani.

Stubendek László, Komárom polgármestere is hangsúlyozta, hogy a cég szeretne együttdolgozni a város kisvállalkozóival. „Ami érdekes, hogy a cég vezetősége már most lakhatást keres itt, Komáromban, tehát komolyan gondolják a letelepedést és a gyártás elindítását” – fűzte hozzá.

Jó hír, hogy szépen csökken a munkanélküliek aránya a térségben. Sokan mondják, hogy aki szeretne dolgozni, talál munkát a térségben. Persze az viszont nem épp jó hír, hogy a munkaerő javadalmazása messze elmarad a pozsonyi átlagtól, mindössze száz kilométerre a fővárostól.

Keszegh Béla, Komárom alpolgármestere rámutatott, hogy a nyilvántartott munkanélküliség három év alatt több mint 15 százalékról 6 százalékra csökkent. „Míg Komárom lényegében egy sziget volt Szlovákia nyugati oldalán három évvel ezelőtt, most már tulajdonképpen a munkanélküliségi mutatója hasonló, mint Érsekújvárban vagy Léván” – magyarázta.

A ZF-csoport Szlovákiában több mint 3000 alkalmazottat foglalkoztat és közel 450 millió eurós forgalmat bonyolít le. Komáromban a volt Doprastav-csarnokban nyitják majd meg az új üzemet.

0 HOZZÁSZÓLÁS