Többtucatnyi áldozata van már a tájfunnak Japánban

hirek.sk | MTI 2018. szeptember 04., 17:11

Míg a korábbi híradások szerint még csak könnyebb sérültjei voltak a tájfunnak, a legújabb jelentések szerint már legkevesebb hét ember meghalt, több mint 200 megsérült az utóbbi 25 év legerősebb tájfunjának pusztításaiban Japánban. A Dzsebi kedden érte el Japán nyugati részét - jelentette a Kyodo japán hírügynökség.

Fotó: TASR

A beszámoló szerint az egyik áldozat a vihar következtében ráomló épület alatt vesztette életét, három ember az erős szelek miatt halálba zuhant, további három embert a széllökések által felkapott tárgyak vágtak agyon. A legtöbben Oszakában lelték halálukat.

Japán nyugati és keleti részein szintén az erős széllökések következtében sérültek meg sokan. Számos ember sérült meg a kiotói vasútállomáson, miután az erőteljes szelek következtében részben beomlott az üvegmennyezet egy része. A tájfun által sújtott területektől távolabb is erős szelek fújtak, a Tokió nyugati felében található Hacsiódzsiban például négy ember megsérült, miután rájuk esett egy tető.

A széllökések számos teherautót felborítottak a Mejsin autópályán, Siga prefektúrában - közölte a rendőrség.

Képgalériánk:
Fotó: TASR

Az erős szelek csaknem lefújtak egy teherautót a Sikoku szigetét a legfőbb szigettel, Honsúval összekötő hídról.

A japán parti őrség szerint a vihar kisöpört egy tartályhajót kikötőjéből, és a Kanszai Nemzetközi Repülőteret az Oszaka prefektúrabeli Izumiszano városával összekötő hídhoz vágta.

A víz elöntötte a kanszai repülőtér egyik kifutópályáját és egyik terminálépületének alagsorát, mintegy 3000 ember rekedt bent - jelentették helyi hatóságok.

A viharos esőzések ideiglenes áramkimaradást okoztak, mintegy 1,6 millió háztartást érintve Kanszaiban és 95 ezret Sikokuban.

Fotó: TASR

Kiotóban, Narában és Sigában kulturális javakat, köztük ősi templomokat rongált meg a tájfun.

A ciklon kedd estig várhatóan áthalad a Japán-tengeren és észak felé mozog tovább, szerda reggelre pedig várhatóan erejéből veszítve éri el a Hokkaidótól nyugatra lévő térséget.

Japánban nyáron több száz halálos áldozatot követeltek az esőzések, földcsuszamlások, árvizek és a rekordhőség.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS