Több száz rab szökött el a földrengés sújtotta indonéziai Celebeszen

hirek.sk | MTI 2018. szeptember 29., 16:37

Több száz rab szökött el az indonéziai Celebesz (Sulawesi) szigetén lévő Palu városának börtönéből, amelynek falai ledőltek a térséget megrázó erős földrengés következtében - jelentette a helyi sajtó szombaton.

Fotó: TASR/AP

Az Antara indonéz hírügynökség Adhi Yan Ricohra, a börtönparancsnokra hivatkozva arról számolt be, hogy a büntetés-végrehajtási intézetben 560-an voltak rácsok mögött, de a falak leomlásával a rabok több mint fele kereket oldott.

Adhi szerint a fegyőrök nem tudták útját állni a többségben lévő fegyenceknek. „Mindemellett az őröknek is biztonságba kellett húzódniuk „ - tette hozzá.

Mint mondta, a hatóságok egyelőre nem kezdték meg a szökevények felkutatását, mivel a pusztításokat követő mentési munkálatokkal vannak elfoglalva.

Pénteken először egy 5,9-es, majd egy 7,4-es erősségű földrengés rázta meg Celebesz szigetének középső részét, a rengések miatt csaknem három méter magas szökőár alakult ki. A legutóbbi összesítések szerint 384 halottja és több száz sérültje van a természeti katasztrófának.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS