Több migráns felgyújtotta magát Idomeniben

hirek.sk 2016. március 22., 15:17
IDOMENI. Benzinnel locsolta le és meggyújtotta magát több migráns a görög-macedón határ görög oldalán fekvő idomeni táborban - jelentette az M1 helyszíni tudósítója, aki úgy tudja, egy embert súlyos égési sérülésekkel vittek kórházba.

Az 50 ezret is meghaladja már a Görögországban torlódó migránsok száma. A hatóságok szerint több mint 10 ezren az idomeni táborban vannak, többségük már egy hónapja várakozik arra, hogy tovább haladhasson a balkáni útvonalon, amelyet két hete lezártak. A migránsok egy csoportja tiltakozásba kezdett az idomeni tábor bejárata előtt és a határ megnyitását követelték.

Dél után nem sokkal két migráns férfi leöntötte magát benzinnel, felgyújtották magukat és rohanni kezdtek a táborban. Egy nagyobb csoport pokrócokkal próbálta eloltani a lángoló férfiakat és több száz méteren át vizes palackokkal locsolták őket.

A két férfit végül mentővel szállították el, a sérülésük mértékéről egyelőre nincs információ, de az egyik férfin nagyon komoly égési sérülések látszódtak – közölte Muci Attila az M1 tudósítója.

A migránsok továbbra is bíznak az EU-ban, bíznak Németországban és Merkelben. Továbbra is reménykednek, hogy továbbengedik őket Európába. A brüsszeli merényletek kapcsán azt mondják, hogy ők is ilyen terroristák ellen menekülnek és a transzparensekre is ezt írták fel.

Muci Attila beszámolója szerint a migránsok azt mondják, hogy addig nem mozdulnak el a sínekről és a bevezető útról, amíg nem engedik őket tovább a határon. Ott telepedtek meg kedd reggel, ahol a táborba vezető autóút is keresztezi a vasútvonalat, így nemcsak a teherszállítás szünetel, de a táborba sem tudnak bemenni a tehergépjárművek.

A 150 -200 fős csoportban hangosbemondóval biztatják a tömeget a hangadók, folyamatosan azt skandálják, hogy nyissák meg a határt, illetve, hogyhol vagy most Merkel, de azt is: nem kérnek se élelmet, se italt, se innivalót, amíg nem nyitják meg a határt, és nem engedik őket tovább a balkáni útvonalon.

Forrás: hirado.hu, M1
0 HOZZÁSZÓLÁS