Sűrű ködre figyelmeztetnek a meteorológusok

hirek.sk 2017. december 27., 09:51
POZSONY. Az autósoknak szerdán délelőtt ajánlott óvatosan vezetni, ugyanis az ország nagy részén ködös időjárás, illetve jegesedés várható. A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet emiatt elsőfokú, sárga figyelmeztetést adott ki.

A meteorológusok figyelmeztetése szerint Nyugat-, illetve Kelet-Szlovákiában a látótávolság 50-200 méterre csökkenhet a köd miatt. Közép-Szlovákiában, valamint Kelet-Szlovákia északi és nyugati régióiban pedig jégréteg képződhet az utakon.

A köd és a jegesedés veszélyeire az útkezelők is felhívták a sofőrök figyelmét, egyúttal arra is rámutattak, hogy le van zárva a II/549-es út Dénes (Úhorná) és Krasznahorkaváralja (Krásnohorské Podhradie) között, valamint a III/3227-es út Káposztafalva (Hrabušice) és Sztracena (Stratená) között.

A többi I., II. és III. osztályú út, illetve a hágók járhatók. Közép- és Kelet-Szlovákia magasabban fekvő területein letaposott vagy nedves, kásás hóréteg boríthatja az útfelületet.

A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) egyúttal arra is figyelmeztet, hogy a hegyekben erős szél várható, emiatt Közép-Szlovákia északi régióiban első, illetve másodfokú figyelmeztetés van érvényben, itt helyenként 38-44 m/s (135-160 km/h) sebességű széllökések is előfordulhatnak.

Forrás: TASR
0 HOZZÁSZÓLÁS