Sok migráns meghalt, amikor elsüllyedt a csónakjuk Észak-Ciprus partjainál

hirek.sk | MTI 2018. július 18., 17:16

Legkevesebb 19 migráns meghalt szerdán Észak-Ciprus partjainál, miután elsüllyedt a mintegy 150-160 embert szállító csónakjuk a Földközi-tengeren - jelentette a CNN Türk török hírtelevízió.

Illusztráció Fotó: Archívum

A beszámoló szerint a hatóságok eddig 19 migráns holttestét találták meg a vízben, 103 ember életét ugyanakkor meg tudták menteni, 25 migránst pedig még keresnek. Ömer Bilge, a CNN Türk nicosiai tudósítója arról számolt be, hogy a csónakban többségében szíriaiak utaztak.

A mentésben a török és az észak-ciprusi parti őrség egységei mellett a térségben tartózkodó kereskedelmi hajók is részt vesznek.

A török belügyminisztérium közleménye szerint a bajba jutott migránsok Észak-Ciprus partjaitól mintegy 30 kilométerre voltak, amikor vészjelzést adtak le a török hatóságnak. Ankara felvette a kapcsolatot az Észak-Ciprusi Török Köztársaság parti őrségével, majd egy helikoptert és öt hajót vezényelt a helyszínre.

A csónak időközben Törökország partjai felé sodródott, és mintegy 20-25 tengeri mérföldre megközelítette Antalya tartomány Alanya körzetét - áll a közleményben. A török hatóságok még egy repülőt és még egy helikoptert, Észak-Ciprus pedig egy repülőt, egy helikoptert és négy hajót küldött a szerencsétlenül járt migránsok megmentésére.

Egy életveszélyes állapotban lévő migránst helikopterrel az észak-ciprusi Girnébe szállítottak, a többi túlélőt Törökországba vitték.
A térségben az időjárási körülmények kedvezőek voltak, a baleset okait vizsgálják.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS