HIRDETÉS

Semjén: a Híd-Most politikája kudarcot vallott

2010. február 10., 17:18
BUDAPEST. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes hangsúlyozta, hogy a felvidéki magyaroknak nincs okuk a félelemre, mert a Magyar Köztársaság hatóságai semmiféle információt nem adnak ki állampolgáraikról sem Szlovákiának, sem bárki másnak.
BUDAPEST. A magyar hatóságok semmiféle információt nem adnak ki állampolgáraikról sem Szlovákiának, sem bárki másnak, a felvidéki magyaroknak nincs okuk a félelemre - reagált Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes csütörtökön az MTI-nek arra, hogy a szlovák kormánykoalíció visszavonta az állampolgársági törvényt módosító indítványát.
A KDNP elnöke közleményében azt írta, pártját mélyen felháborítja, hogy a szlovák kormánykoalíció visszavonta az állampolgársági törvényt módosító indítványát. Ezzel Iveta Radicová kormánya nem tudott érvényt szerezni annak a politikai ígéretének, hogy a magyar állampolgárság felvétele a jövőben ne járjon az eredeti elveszítésével - közölte. Hozzátette: a pozsonyi kormánykoalíció ismét semmibe vette az európai emberi jogi minimumot és saját országának polgárai ellenében cselekedett.
Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes hangsúlyozta, hogy a felvidéki magyaroknak nincs okuk a félelemre, mert a Magyar Köztársaság hatóságai semmiféle információt nem adnak ki állampolgáraikról sem Szlovákiának, sem bárki másnak.   Kereszténydemokrata Néppárt elnöke arra bátorítja a felvidéki magyarokat, hogy "nyugodt lélekkel kérjék a magyar állampolgárságot", Magyarország megvédi jogi státusukat.  KDNP elnöke felhívta a figyelmet arra is, hogy "a magyar állampolgárságért folyamodók száma egyenletesen nő, és a nemzetpolitikai célok elérését, a világ magyarságának egyesítését semmilyen ellenkező szlovák politikai szándék nem fogja megakadályozni". A KDNP nem avatkozik bele a szlovákiai pártok vitájába, ugyanakkor bizonyítottnak látja, hogy a magyar szavazókat megosztó Híd-Most politikája látványosan kudarcot vallott - zárta állásfoglalását Semjén Zsolt. (MTI)
Forrás: MTI
0 HOZZÁSZÓLÁS